سازمان محیط زیست: ۴۶ درصد شهر‌های کشور تصفیه‌خانه آب و فاضلاب دارند-راهبرد معاصر
توضیحات شرکت ثامن در خصوص آلوده بودن محلول دیالیز صفاقی جذب ۳۰ هزار نفر به آموزش و پرورش با آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان شیوه برگزاری کنکور ۱۴۰۴ تغییر می‌کند؟ ورود ۱۳۰۰ دستگاه اتوبوس و ساخت ۳۹ خط جدید مترو پایتخت پلیس: دستگیری سارقان ۱۰میلیاردی طلافروشی در تهران ماهواره چمران جدیدترین تست‌های خود را با موفقیت به انجام رساند ایلان ماسک: نورالینک برای از بین بردن درد گردن و کمر باید تراشه مغزی بسازد صدور هشدار نارنجی هواشناسی برای شمال | سیلاب در راه است معاون وزیر آموزش و پرورش: آموزش و پرورش ملک جناح خاصی نیست/ از ظرفیت اساتید استفاده شود خبر خوش برای معلمان | کد ۱۹ استخدام ۶ هزار نفر برای وزارت آموزش و پرورش تایید شد جزئیات مسمومیت چند دانش‌آموز در شهرری | ماجرا چه بود؟ واکنش سازمان غذا و دارو به ماجرای محلول‌های دیالیزی آلوده دستگیری تبعه افغان مسلح در یافت آباد به اتهام قدرت نمایی خبر خوش برای معلمان جدید و فرهنگیان فاقد رتبه و جاماندگان رتبه بندی+ جزئیات ماجرای درگیری موتور سوار و یک زن | واکنش پلیس | دلیل ارجاع زن جوان به مراجع قضایی

سازمان محیط زیست: ۴۶ درصد شهر‌های کشور تصفیه‌خانه آب و فاضلاب دارند

معاون محیط‌ زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست با بیان این که کمتر از ۴۶ درصد شهر‌های کشور از تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب برخوردارند، گفت: در حال حاضر ۶.۵ میلیون دستگاه از ۲۵ میلیون خودروی شماره‌گذاری‌شده در کشور فرسوده هستند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۶ - ۱۲ خرداد ۱۴۰۲ - 2023 June 02
کد خبر: ۱۸۷۵۰۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ در آستانه «هفته ملی محیط‌زیست»، چهل و یکمین نشست کمیسیون محیط‌زیست و خدمات شهری مجمع شهرداران کلانشهر‌های ایران در شیراز برگزار شد.

ایرج حشمتی، معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست در این نشست ضمن تبریک ولادت امام رضا (ع) و روز محیط‌بان بر نقش اصلی محیط‌بانان در حفظ ذخایر ژنتیکی کشور برای نسل‌های آتی تاکید کرد.

وی، یکی از مشکلات و چالش‌های اصلی در موضوع محیط‌زیست کشور را عدم شناخت و اهمیت دانش زیست‌محیطی بخشی از تصمیم‌سازان و تصمیم‌گیران دانست و افزود: تکالیف قانونی انباشت‌شده‌ای از سال‌های گذشته در زمینه محیط‌زیست کشور وجود دارد که شناخت ابعاد محیط‌زیست لازمه اجرای آن است.

حشمتی همچنین موضوع توجه به راهبرد‌های توسعه پایدار در اجرای فعالیت‌های اقتصادی را از سایر موارد مورد اهمیت در محیط‌زیست دانست و ادامه داد: در حال حاضر پنج چالش اساسی آب، آلودگی هوا و تغییر اقلیم، تغییر کاربری اراضی و فرسایش خاک، مصرف انرژی و خطر انقراض تنوع زیستی و ذخایر ژنتیکی در کشورمان وجود دارد.

وی با بیان این که در حال حاضر کمتر از ۴۶ درصد شهر‌های کشور از تصفیه‌خانه‌های آب و فاضلاب برخوردارند، نسبت به استفاده بی‌رویه از انرژی و عدم بهره‌برداری بهینه از آب و نبود زیرساخت‌های مناسب برای مدیریت پسماند در کشور، هشدار داد و خواستار توجه همه دستگاه‌های اجرایی و اشخاص حقیقی و حقوقی به اصل پنجاه قانون اساسی که در آن وظیفه عمومی حفظ محیط‌زیست به صراحت عنوان گردیده است، شد.

معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست در ادامه گفت: علی‌رغم توجه ویژه دولت مردمی به موضوع گرد و غبار و هزینه‌کرد بیش از ۸ هزار میلیارد ریال که منجر به اقدامات تلفیقی با راهکار‌های مختلف در زمینه مقابله با گرد و غبار در مساحت حدود ۷۶۰ هزار هکتار شده است، اما بیش از ۵ میلیون هکتار کانون‌های داخلی و بیش از ۲۷۰ میلیون هکتار از کانون‌های خارجی، عامل اصلی گرد و غبار در کشور در شش ماه اول سال بوده‌اند.

به گفته وی، سالانه حدود ۱۴۵ میلیون تن ذرات ریز کوچکتر از ده میکرون به سوی کشور گسیل می‌شود.

۹ میلیون دستگاه از ۱۲ میلیون موتورسیکلت کشور فرسوده هستند

حشمتی در ادامه به نقش منابع متحرک در آلودگی هوا اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۶.۵ میلیون دستگاه از ۲۵ میلیون خودروی شماره‌گذاری‌شده در کشور فرسوده هستند. این در حالی است که در خصوص موتورسیکلت نیز بالغ بر ۹ میلیون دستگاه از ۱۲ میلیون ناوگان موتورسیکلت، فرسوده بوده که از علل قابل توجه آلودگی هوا در کلانشهر‌های کشور به شمار می‌آیند که لازم است برای آن‌ها چاره اندیشی شود.

این مقام مسئول در سازمان حفاظت محیط‌زیست ادامه داد: در حال حاضر کمتر از یک درصد از انرژی‌های مورد نیاز کشور را انرژی‌های تجدید پذیر به خود اختصاص می‌دهد.

وی همچنین با اعلام این که ۱۴۰ هزار صنعت در کشور فعالیت می‌کنند، افرود: توجه به پایش صنایع با استفاده از فناوری‌های نوین و تبادل تجربیات شهرداری‌های کلانشهر‌ها در زمینه‌های پسماند، آب و هوا و ایفای نقش مسئولیت اجتماعی صنایع در حفظ محیط‌زیست و... می‌تواند راهی برای برون‌رفت از معضلات فعلی و چالش‌های زیست‌محیطی کشور باشد.

معاون محیط‌زیست انسانی سازمان حفاظت محیط‌زیست در پایان ماده ۲۷ قانون مالیات بر ارزش افزوده و ابلاغ آیین‌نامه اجرایی مصوب‌شده آن توسط هیات دولت را فرصتی مغتنم برای بهبود وضعیت محیط‌زیست شهری در راستای توجه به حقوق شهروندی مردم دانست. / ایلنا

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده